112- Naturalis Biodiversity Center Spotlight Nachtvlinders, David Goulson

Lezing van Dave Goulson in Delft: Stop insectensterfte! Begin in je eigen tuin.
Insecten spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. Dave Goulson neemt je in zijn nieuwe boek De tuinjungle. Tuinieren om de wereld te redden mee in de wereld van insecten. Hij maakt inzichtelijk wat ze voor ons doen, waarom ze achteruit gaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat je in je eigen leven en tuin kunt veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen.
Prof. Dave Goulson is hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex en gespecialiseerd in hommels. Hij publiceerde eerder Een verhaal met een angel 2014 , Geroezemoes in het gras 2015, De vlucht van de hommel 2017.
Hij is een beroemd spreker waar het gaat om insecten ecologie en bescherming. In zijn lezing Averting the insect Apocalypse vertelt hij over het belang van insecten in je eigen tuin.
De lezing (Engels gesproken) wordt gehouden op zondag 21 maart 2021 om 14.30 uur in Theater de Veste te Delft. Organisatie en sponsoring: Dierenkliniek Kalverbos en Natuurlijk Delfland (KNNV).



Dave Goulson geeft webinar over de wereld van insecten
Op 20 maart geeft Dave Goulson, professor Biologie uit Sussex (Groot-Brittannië) speciaal voor Velt een online lezing. Het onderwerp: insecten en alles wat ermee te maken heeft. ‘We kunnen niet zonder die kriebelbeestjes’, zegt de professor.
Dave Goulson is hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex en heeft als specialisatie de hommel. Hij is een bekend spreker over insecten, ecologie en bescherming. Hij heeft vier boeken voor leken geschreven die in het Nederlands vertaald zijn: Een verhaal met een angel (2014), Geroezemoes in het gras (2015), De vlucht van de hommel (2017) en De Tuinjungle (2019).
Insecten spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. Dave Goulson neemt je in zijn nieuwe boek De tuinjungle, Tuinieren om de wereld te redden, mee in de wereld van insecten.
Hij maakt inzichtelijk wat ze voor ons doen, waarom ze achteruitgaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat je in je eigen leven en tuin kunt veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen.
In zijn lezing Averting the insect Apocalypse vertelt hij over het belang van insecten in je eigen tuin.
De lezing is in het Engels en wordt op zaterdag 20 maart 2021 online gehouden. Vanaf 14.00 uur is de online omgeving (Zoom) toegankelijk. De lezing zelf start om 14.30 uur.

  1. Pepijn Kamminga is collectiebeheerder van de vogels en zoogdieren bij Naturalis. In de afgelopen 200 jaar is de collectie Naturalis uitgegroeid tot een verzameling van ruim 40 miljoen objecten. En die verzameling groeit nog steeds. Pepijn vertelt tijdens deze spotlight wat er allemaal gebeurd voor een binnengebracht dood dier opgenomen kan worden in de collectie.

    In de spotlights delen experts van Naturalis de nieuwste kennis, laten echte collectiestukken zien en praten vol passie over hun werk. Normaal elke donderdag in het museum, nu bij je thuis.

  2. Marnel Scherrenberg grote herbarium NaturalisIedere donderdag zijn er bij Naturalis gratis spotlights bij te wonen in de zaal LiveScience, omdat we op dit moment gesloten zijn brengen we de spotlights bij je thuis. In de eerste spotlight vertelt Marnel Scherrenberg over zijn werk in het grote herbarium van Naturalis. Ook geeft hij tips over hoe je zelf een herbarium kan maken van het onkruid in je eigen tuin.
  3. Timo van Eldijk evolutiebioloog Rijksuniversiteit Groningen(RuG) Pissebed Timo van Eldijk werkt als evolutiebioloog bij de Rijksuniversiteit Groningen.
    Hij kreeg een foto doorgestuurd van een fossiel dat gevonden was in Winterswijk door Herman Winkelhorst. Timo zag gelijk dat het om een heel bijzonder fossiel ging: een pissebed. Na onderzoek bleek het om een nieuwe soort te gaan die ongeveer 245 miljoen jaar geleden leefde. Dit fossiel is nu te zien in Naturalis. In deze spotlight vertelt Timo meer over deze nieuwe pissebedsoort en de bijzondere vindplaats in Nederland
    In de spotlights delen experts van Naturalis de nieuwste kennis, laten echte collectiestukken zien en praten vol passie over hun werk. Normaal elke donderdag in het museum, nu bij je thuis.

  4. Lisette Mekkes zeebioloog bij Naturalis planktonslakjes van Oceaan
    Lisette Mekkes is zeebioloog bij Naturalis. Tijdens deze spotlight vertelt Lisette over haar onderzoek naar piepkleine slakjes in een immense oceaan. Ze gaat laten zien hoe ze deze beestjes vangt midden op de oceaan en hoe ze aan de hand van het bestuderen van de huisjes van kleine, gevleugelde planktonslakjes meer te weten kan komen over de impact van een alsmaar zuurder wordende oceaan veroorzaakt door klimaatverandering.

    In de spotlights delen experts van Naturalis de nieuwste kennis, laten echte collectiestukken zien en praten vol passie over hun werk. Normaal elke donderdag in het museum, nu bij je thuis.

  5. Leo Kriegsman geoloog Naturalis Diepenveen meteorieten expert
    Leo Kriegsman is geoloog bij Naturalis en meteorieten expert. Tijdens deze spotlight vertelt Leo meer over een topstuk uit de collectie: de Diepenveen meteoriet. In deze ruimtesteen zijn bouwstenen van het leven gevonden. Ook gaat Leo in op de samenhang met twee ruimtemissies naar planetoïden die mogelijk op de steen lijken. De Diepenveen meteoriet is tijdelijk te zien in de tentoonstelling 'Van onschatbare waarde'.

  6. Sander Hilgen Dubois collectie van Naturalis
    Sander Hilgen doet als PhD kandidaat onderzoek naar de Dubois collectie van Naturalis. Tussen 1887 en 1891 werd deze collectie van fossielen op Java gevonden door een team olv Eugène Dubois. Sinds kort wordt er weer onderzoek gedaan naar de aardlagen in het gebied van Dubois’ vondsten. Tijdens deze spotlight Sander vertelt waarom dit onderzoek belangrijk is om de Dubois collectie beter te begrijpen.

  7. Menno Schilthuizen evolutiebioloog onderzoeker bij Naturalis
    Menno Schilthuizen is ecoloog, evolutiebioloog en onderzoeker bij Naturalis. Wereldwijd trekken steeds meer mensen naar de steden. In deze spotlight vertelt Menno hoe dieren en planten zich aan de steeds grotere stedelijke omgeving aanpassen. Van slakken met een andere kleur huisje tot merels die op andere tijden zingen.

  8. Frank Wesselingh onderzoeker Naturalis fossiele schelpen
    Frank Wesselingh is onderzoeker bij Naturalis. Hij bestudeert fossiele schelpen. Zo komt hij van alles te weten over de natuur van heel lang geleden. Ook kan hij door zijn onderzoek een voorspelling doen over de toekomst van bepaalde gebieden. Tijdens deze spotlight vertelt Frank over zijn onderzoek naar de Kaspische Zee, het grootste meer in de wereld, waar het water in de toekomst niet gaat stijgen maar juist dalen.

  9. Natasja den Ouden collectiebeheerder fossielen collectie Naturalis
    Natasja den Ouden is collectiebeheerder van de enorme fossielen collectie van Naturalis. Tussen alle fossiele botten van dino's tot dieren uit de ijstijd staat een bijzonder beeld. Dit is een beeld van een vroege mens gebaseerd op fossielen uit de collectie. Tijdens deze spotlight vertelt Natasja wat dit beeld zo bijzonder maakt en waarom het binnenkort gerestaureerd wordt.

  10. Natasja den Ouden collectiebeheerder fossielen collectie Naturalis
    Natasja den Ouden is collectiebeheerder van de enorme fossielen collectie van Naturalis. Tussen alle fossiele botten van dino's tot dieren uit de ijstijd staat een bijzonder beeld. Dit is een beeld van een vroege mens gebaseerd op fossielen uit de collectie. Tijdens deze spotlight vertelt Natasja wat dit beeld zo bijzonder maakt en waarom het binnenkort gerestaureerd wordt.

  11. Marnel Scherrenberg collectiebeheerders herbarium collectie Naturalis
    Marnel Scherrenberg is 1 van de collectiebeheerders van de herbarium collectie bij Naturalis. In de afgelopen 200 jaar is de collectie Naturalis uitgegroeid tot een verzameling van ruim 40 miljoen objecten. En die verzameling groeit nog steeds. Maar hoe zie je in die grote collectie het verschil tussen de ene en de andere plantensoort? Tijdens deze spotlight legt Marnel uit hoe je verschillende plantensoorten van elkaar kan onderscheiden door te determineren.

  12. Marco Roos is onderzoeker Stedelijke biodiversiteit bij Naturalis
    Marco Roos is onderzoeker Stedelijke biodiversiteit bij Naturalis.
    Tijdens deze spotlight vertelt hij meer over alles wat leeft in de bodem en biodiversiteit die over het hoofd wordt gezien.

  13. Jorinde Nuytinck is paddestoelen onderzoeker bij Naturalis
    Jorinde Nuytinck is paddestoelen onderzoeker bij Naturalis. Voor haar onderzoek
    reist ze naar verschillende werelddelen om daar de paddestoelen in het wild
    en soms ook op de lokale markt te onderzoeken. Tijdens deze spotlight vertelt
    Jorinde hoe je verschillende soorten paddestoelen kan herkennen.

Verfügbar vom 05/03/2021 bis 03/04/2021

Het Groene verkiezingsdebat 2021




112. Naturalis Biodiversity Center Spotlight Nachtvlinders, David Goulson
  1. Natuuronderzoek Documenten Natuurcentrum Limburg (BE)
  2. Natuuronderzoek Documenten Natuurcentrum Limburg Publicaties (BE)
  3. Geologische Fietsroute Natuurcentrum Limburg Publicaties (BE)
  4. Geologische Fietsroute Natuurcentrum Limburg Publicaties (BE)
  5. Natuuronderzoek Documenten Natuurcentrum Limburg (BE)
  6. Rachel 130 are natuurgebied 20 maart of 22 maart om 19:00
  7. Buxton Field Club
  8. Buxton Field Club
  9. Webinar 4032021 Rosalie Heins Piet Verdonschot, Camilla Dreef en Marco Kraal Camilla en Marc

‘The Oldest Lake in Europe: The Birds and Wildlife of Lake Prespa’
my talk at 7pm on Sat 6 March 2021
Really looking forward to this talk about a very special place for two SPECIAL and formative institutions for me – the Buxton Field Club and the Derbyshire Ornithological Society. If you are a member you can watch free and if you are NOT a member you can watch free live streamed at YouTube here. Please join us
https://www.youtube.com/channel/UCrg0DPEb7LrOTzoShH6ZRkA
Next Meeting is van Rachel die een 130 are groot natuurgebied heeft op 20 maart of 22 maart om 19:00 https://buxtonstreetbystreet.co.uk/2021/02/26/free-virtual-wildlife-talk-with-buxton-field-club/

112- Naturalis Biodiversity Center Spotlight Nachtvlinders, David Goulson

Publicado el marzo 6, 2021 10:19 MAÑANA por ahospers ahospers

Comentarios

No hay comentarios todavía.

Agregar un comentario

Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.