Diario del proyecto Grup de Recerca Botànica de Muntanya i Natura

Archivos de diario de mayo 2022

17 de mayo de 2022

Sortida de flora subalpina al pla d'Anyella

Aquest diumenge al matí, 15 de maig, vam fer conjuntament amb el Parc Natural del Cadí Moixeró, una sortida per conèixer i identificar la flora dels prats subalpins del pla d'Anyella.
El recorregut va ser d'uns 6 km i 200 metres de desnivell i van participar-hi 12 persones vingudes de la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Berguedà i Osona.

Durant el recorregut vam visitar diversos hàbitats per poder trobar el major nombre d'espècies, conèixer les seves preferències edàfiques, les estratègies d'adaptació per sobreviure en aquests ambients d'alta muntanya i les principals amenaces que les afecten, com l'abandó de les pastures, l'augment de temperatures, la disminució de les precipitacions i el gruix de neu, el canvi d'úsos del sol, la sobrefreqüentació per part del bestiar, etc.

Entre les principals espècies pradenques que vam trobar destaquen espècies del gènere Gentiana, Primula, Crocus, Ranunculus, i altres espècies nitròfiles com Myosotis, endèmiques com Onosma bubanii, mesòfils com Narcissus moleroi, xeròfiles com Polygala calcarea i calcícoles com Androsace villosa.

La sortida va servir per conèixer la gran diversitat florística de les pastures subalpines i la importància de la seva conservació, estretament lligada a la transhumància i els pastors.

Publicado el mayo 17, 2022 09:54 MAÑANA por ressotaelspeus ressotaelspeus | 0 comentarios | Deja un comentario