Diario del proyecto Grup de Recerca Botànica de Muntanya i Natura

Archivos de diario de julio 2022

17 de julio de 2022

9 mesos i 2.873 observacions de 844 espècies de plantes diferents!

En els 9 mesos d'existència del GRUP de RECERCA BOTÀNICA, ja portem 844 espècies observades entre tots els membres del grup!

D'entre les més de 2.800 observacions fetes, hi trobem:

27 plantes pertanyent a la família de les Ranunculàcies, entre elles 2 de les plantes més tòxiques del Pirineu: la TORA BLAVA (Aconitum napellus) i la TORA PIRINENCA (Aconitum vulparia).

37 espècies d'orquídies, entre elles l'ABELLERA CATALANA (Ophrys bertolonii catalaunica), orquídia endèmica del centre i nord de Catalunya i del sud de França, molt abundant a Osona.

48 espècies de labiades, entre elles algunes de les plantes medicinals més utilitzades com la FARIGOLA (Thymus) i diverses espècies de MENTA (Mentha sp), i alguna força desconeguda i que cada vegada costa més de trobar com l'HISOP (Hyssopus officinalis).

35 espècies de rosàcies, entre elles espècies tan comunes com la MADUIXERA (Fragaria vesca), l'ARANYONER (Prunus spinosa), el PRUNER (Prunus domestica) o el POMER (Malus domestica).

52 espècies diferents de la família de les lleguminoses, papilionacies o també anomenada de les fabàcies, amb espècies tan característiques com les FAVES (Vicia fava) i els PÈSOLS, però a la que pertanyen també les ginestes, els trèvols o les argelagues.

Però hi ha una família que té el record d'espècies , amb 73 espècies observades, la de les compostes o asteràcies, on hi trobem les típiques margarides i pixallits, però també moltes espècies al·lòctones com el Seneci del Cap (Senecio inaequidens) o el Senecio angulatus.

I continuem fent observacions amb l'objectiu d'arribar a les 1000 espècies ben aviat!

Publicado el julio 17, 2022 05:22 TARDE por ressotaelspeus ressotaelspeus | 0 comentarios | Deja un comentario