469.Resultaten van de meetnetten 2022

  1. Het jaaroverzicht over de resultaten van de meetnetten in 2022 is klaar. Als pdf is hij al te downloaden (https://assets.vlinderstichting.nl/.../5b28c5b3-b62e-44cb...), tellers die dat willen krijgen hem volgende week op papier thuisgestuurd.
  2. Kijk niet alleen op nsinternational.nl, maar ook op andere websites, zoals bahn.de of https://www.sncf.com/en. Daar zitten soms prijsverschillen tussen en als je via de ICE in Duitsland reist, kun je via bahn.de heel specifiek zitplaatsen uitkiezen. Bovendien zijn sommige trajecten via NS International niet te boeken (ook niet telefonisch), terwijl het wel kan via andere websites.
    Reserveer vroeg, dan zijn de tickets het goedkoopst.
    Varieer het begin/eindstation. Tot mijn verbazing was Venlo (via overstap in Dusseldorf) naar Zwitserland 20 euro goedkoper (!) dan vanuit Dusseldorf naar Zwitserland (90 ipv 110 euro), terwijl je precies het omgekeerde zou verwachten. Let wel op i.c.m. stoelreserveringen, want die vervallen 15 minuten nadat je in de trein zou moeten opstappen volgens je ticket, dus deze truuk moet je alleen doen bij overstapstations.
    Wil je naar zuidoost-Frankrijk in de zomer, dan boek een ticket voor de Zon-Thalys (en hoef je niet in Parijs over te stappen). Daar moet je wel heel vroeg bij zijn, want de goedkoopste tickets zijn al binnen een paar uur weg (dus voor dit jaar ben je te laat): https://www.thalys.com/nl/nl/over-thalys/thalys-soleil-haalt-je-uit-jouw-winterdip
    Budget Thalys: https://www.izy.com/nl (minder keuze dan via normale Thalys, maar wel goedkoper)
    Heb je geen haast en wil je door Duitsland reizen (ook per bus/tram), dat kan t/m augustus voor 9 euro per kalendermaand: https://www.bahn.com/en/offers/regional/9-euro-ticket-en
    Met https://www.flixbus.nl/ kun je redelijk ver in Europa komen voor weinig geld en zonder al te veel overstappen. Vorig jaar vanuit Valence naar Brussel (zonder overstap) voor 25 euro gereisd. Kanttekening: van 8 uur 's avonds tot 8 uur 's morgens en ik halverwege wakker werd doordat de persoon naast me aan m'n rugzak aan het trekken was (die bij m'n voeten lag), maar goed, dat zal niet de doorsnee ervaring zijn.
    https://www.interrail.eu/nl als je binnen een bepaalde periode meerdere dagen wilt reizen. Let erop dat voor sommige treinen reserveringen verplicht zijn (en die betaal je dan extra)

  3. https://assets.vlinderstichting.nl/docs/edc69b76-52bf-459c-8c19-9d32e4b30b13.pdf
  4. https://www.vlinderstichting.nl/service-en-vragen/tijdschrift
  5. https://www.vlinderstichting.nl/service-en-vragen/tijdschrift
  6. https://assets.vlinderstichting.nl/docs/03aaf17b-3755-4729-b1f3-9076b94f2214.pdf
  7. Vier jaar geleden hebben we een ontzettend leuke tellersdag gehad. We wilden dit al eerder herhalen maar helaas is dat door corona enkele malen uitgesteld, maar nu kan het weer!
    Bij deze nodigen we alle tellers uit de meetnetten van De Vlinderstichting van harte uit voor de tellersbijeenkomst in de Gelderlandfabriek in Culemborg op zaterdag 1 oktober vanaf 12:30 tot 16:30, met lunch, koffie, thee en wat lekkers. De Gelderlandfabriek ligt naast station Culemborg en is dus makkelijk met het OV te bereiken. Ook zijn er wat parkeerplaatsen.
    Op deze dag vertellen we u hoe de gegevens uit het meetnet gebruikt worden, in projecten en voor trends. Natuurlijk staan we ook even stil bij het libellenmeetnet dat 25 jaar bestaat. Het definitieve programma volgt nog na aanmelding.
    De tellersdag is gratis, als dank voor al jullie tellingen, maar opgeven is wel verplicht; in verband met de catering graag uiterlijk donderdag 22 september! En: vol is vol, dus wees er snel bij! Er zijn ca 180 plekken.
    Je kan je hier opgeven: https://www.vlinderstichting.nl/opgeven-voor-de-tellersdag-2022.

  8. https://www.vlinderstichting.nl/actueel/in-de-media
  9. https://www.vlinderstichting.nl/service-en-vragen/tijdschrift
  10. figcaption>Vleermuizen in de Stad Symposium in Groningen 2019.

    In 2010 organiseerde de Gemeente Utrecht in samenwerking met de Zoogdiervereniging de eerste Vleermuizen in de Stad-dag. Die groeide in de jaren erna uit tot het jaarlijkse Vleermuizen in de Stad Symposium. Dit symposium vindt steeds in een andere gemeente plaats. Het wordt georganiseerd door de gemeente ter plaatse, in samenwerking met de gemeente Utrecht, regelmatig bijgestaan door de Zoogdiervereniging.

    Op deze pagina vind je een overzicht van alle Vleermuizen in de Stad Symposia die al hebben plaatsgevonden. De presentaties zijn te downloaden als pdf-bestand.

  11. Cavity trees in urban areas: guideline.

  12. Höhlenbaume im Urbanen Raum. Teil 1 Projectbericht.


  13. Höhlenbaume im Urbanen Raum. Teil 2 Leitfaden




  14. Op weg naar richtlijnen voor vleermuizen en verlichting in de industrie / Joanna Ferguson (Built Environment Manager Bat Conservation Trust)

    (geen PDF beschikbaar)

































  • De NMV organiseert sinds voorjaar 2021 diverse digitale lezingen. Sommige zijn nu toegvoegd:
    Lezing over Alles over paddenstoelen (door Aldert Gutter): voorpagina.
    Lezing over bioluminescentie (door Quincy Holzapfel): lichtgevende paddenstoelen.
    Lezing over communicatie tussen planten en schimmels (door Pierre de Wit): Wood-Wide Web.
    Lezing over fylogenetische bomen (door Quincy Holzapfel): moleculaire taxonomie.
    Lezing over paddenstoelenfotografie (door Aldert Gutter): paddenstoelenfotografie.
    Lezing "Paddenstoelen beestig bekeken" (door Wim Veraghtert): schimmelgrazers.
    Lezing over roestschimmels (door Aad Termorshuizen): roestschimmels.
    Lezing over wildplukken (door Aldert Gutter): wildplukken.

  • https://www.natuurkennis.nl/Uploaded_files/Publicaties/obn-bramenland-nl-soortenrijkdom-en-natuurwaarde.pdf
  • Publicado el agosto 3, 2023 10:55 MAÑANA por ahospers ahospers

    Comentarios

    No hay comentarios todavía.

    Agregar un comentario

    Acceder o Crear una cuenta para agregar comentarios.