Diario del proyecto Wild Pollinator Count Nieuwegein

Archivos de diario de agosto 2023

09 de agosto de 2023

Onderzoek naar het bloembezoek door twee keversoorten

Publicado el agosto 9, 2023 07:44 MAÑANA por optilete optilete | 0 comentarios | Deja un comentario

12 de agosto de 2023

Beren & Hermelijnen in kinderboerderij Houten

Heb je weleens een kleine beer, een kanariepietje of een schedeldrager in je eigen omgeving gezien? Of wist je dat er ’s nachts huismoeders en zwarte weeskinderen in het park zijn? Het zijn allemaal nachtvlinders en er zijn er nog veel meer! Nieuwsgierig? Kom en doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht! Elk jaar worden in heel Nederland de nachtvlindersoorten bekeken en geteld zodat we weten hoe het met de nachtvlinders gaat. Alle soorten worden uitgezocht en doorgegeven aan www.iNaturalist.org en die gegevens gebruikt De Vlinderstichting. We lokken de nachtvlinders o.a. op de bomen met een speciale stroop die ze lekker vinden en met twee grote doeken met licht erachter. Samen kijken we welke vlinders erop af komen. Kinderen zijn welkom onder begeleiding.
https://www.inaturalist.org/observations?place_id=7506&iconic_taxa=Insecta

Zaklamp
Neem een zaklantaarn mee.

App
Met de iNaturalist- app die je gratis op je telefoon kunt zetten kun je via een foto zelf zien welke soort nachtvlinder je gezien hebt. Als je deze koppelt aan Waarnemingen.nl doe je mee met de landelijke telling, dit is natuurlijk niet verplicht.

De Milieuwerkgroep Houten en de IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. werken samen en organiseren de nachtvlindernacht op vrijdag 15 september achter het NME lokaal bij de kinderboerderij, Keercamp 13 in Houten. Inloop is vanaf 19.45u met gratis koffie en thee en sap. Om 20.00u is er een diapresentatie over de nachtvlinders in het NME lokaal en om 20.30u starten we met nachtvlinders bekijken. De toegang is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Je kunt komen en naar huis gaan wanneer je wilt. Bij aanhoudende regen of storm kan de nachtvlindernacht niet doorgaan, in dat geval houden we de nachtvlindernacht 1 dag later op zaterdag 16 september, deze informatie kun je dan vinden op de website https://www.milieuwerkgroephouten.nl/activiteiten/kom-naar-de-nationale-nachtvlindernacht-op-vrijdag-15-september/
Vragen kun je mailen aan: nachtvlinderwerkgroep7_gmail.com .

Publicado el agosto 12, 2023 03:41 TARDE por optilete optilete | 0 comentarios | Deja un comentario